.


Vi söker försäljningschef


Är du en erfaren försäljningschef? Är du en tydlig ledare som brinner för att driva och motivera ditt team? Har du tidigare arbetat internationellt och trivs i en sådan roll? Delar du Axel Larssons kärnvärden respekt, engagemang, kvalitet och omtanke, REKO, och är övertygad om att de leder bolaget framåt i deras affärer och mot en mer hållbar värld? Då kan det vara dig vi söker!

Som Försäljningschef på Axel Larsson Maskinaffär AB leder du en grupp bestående av 14 personer (varav 7 innesäljare). Delar av teamet är utspritt i Sverige och arbetar mot både befintliga och nya kunder. Rollen innebär ett ansvar för att leda, driva och utveckla bolagets försäljningsavdelning till fortsatta framgångar. Som Försäljningschef kommer du vara ansvarig för att ta fram och genomföra strategier för att öka försäljningen och uppnå företagets mål. Du kommer ingå i företagets ledningsgrupp.


I dina arbetsuppgifter ingår bl. a:                   

 • Utveckla de enskilda medarbetarna genom att lägga upp och följa upp individuella utvecklingsplaner
 • Utveckla och implementera försäljningsstrategier och planer för att expandera bolagets närvaro på marknaden
 • Bygga och underhålla starka kundrelationer samt identifiera och säkra nya affärsmöjligheter
 • Analysera och följa upp försäljningsprestationer för att identifiera förbättringsområden och optimera resultat
 • Personal- och budgetansvar för hela försäljningsavdelningen
 • Leda teamet mot uppsatta mål
 • Vara en aktiv del i den ständiga utvecklingen av system och rutiner
 • Aktivt delta i dialogen med övriga avdelningar för att öka kundnöjdhet och att säkerställa samordnade och effektiva försäljningsinsatser


Du rapporterar direkt till bolagets VD.

Tjänsten är placerad i Upplands Väsby, (Stockholm) och resor både inom och utanför Sverige är förekommande.


Profilbeskrivning:

 • Diger erfarenhet i rollen som Försäljningschef
 • Tidigare erfarenhet av operativ försäljning
 • Mycket goda ledaregenskaper och tidigare personalansvar
 • Goda kunskaper i engelska, skriftligt som muntligt


Meriterande:

 • Erfarenhet av internationell verksamhet (starkt meriterande)


Du är en driven och resultatinriktad ledare med en gedigen erfarenhet av försäljningsledning. Du är empatisk och inkluderande och sätter en stolthet i att driva ett team framåt. Du besitter ett starkt affärsmannaskap och har en förmåga att se nästa steg i det du gör. Då tjänsten är verksamhetsnära, och innebär mycket kontakter, internt som externt, är det viktigt att du är en kommunikativ, social och trygg person som uppskattar möjligheten till många kontaktytor.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig ett arbete i en framgångsrik organisation där alla har en passion för bolaget och hugger i där det behövs.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ANSÖKAN:

Denna rekrytering hanteras av Fredrik Sjöberg på Human Capital, se länk nedan för ansökan och kontaktuppgifter.

https://humancapital.recman.no/job.php?job_id=360261

 

Om företaget:

Hos Axel Larsson Maskinaffär AB, ett familjeföretag sedan 1949, drivs vi av våra värderingar REKO, Respekt, Engagemang, Kvalitet och Omtanke. I snart 75 år har de värderingarna hjälpt vår ägare och oss att fördjupa och förbättra våra affärer och vi är övertygade om att de kommer vägleda oss även i framtiden.

Axel Larsson Maskinaffär AB är idag en av Nordens ledande leverantörer av industriventiler, mätinstrument, och tjänster kring dessa produkter med Norden och Baltikum som vår hemmamarknad. Våra kunder finns framförallt inom processindustri, OEM- och verkstadsindustri samt VA- och energiverk.

Genom vår erfarenhet av alla slags industriella processer svarar vi upp mot olika branschers krav och kan ta fram kundanpassade lösningar för de flesta typer av applikationer.